четвртак, 08. март 2012.

Кенгур I - III одд. - деветолетка

28 коментара:

 1. Одговори
  1. Колку повеќе решени задачи, толку поголем успех за диплома!

   Избриши
 2. Одлично Г-а Петрушевска, благодарам на трудот!

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман08. март 2014. 10:50

  Za 2012 i 2013 godina ako gi imate moze da gi dodadete

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман11. март 2014. 11:57

  moze li da gi dodadete resenijata

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман15. март 2014. 01:18

  Za 2012 i 2013 godina ako gi imate moze da gi dodadete

  ОдговориИзбриши
 6. Анониман20. март 2014. 00:31

  za 2014 godina kengur ve molam i pobrzo zatoa sto za polovina cas sum na natprevar

  ОдговориИзбриши
 7. Анониман24. март 2014. 01:01

  УЖАС!!! Бизнис на сметка на децата и родителите.

  ОдговориИзбриши
 8. Од 2008, третата задача вели: „Тања има 8 денари,“ потоа се спомнуваат Баже и Јана , да на крај се постави прашањето „Колку денари има Тања?“ Ова е трик задача или печатна грешка :)

  ОдговориИзбриши
 9. Одговори
  1. Анониман17. март 2015. 11:30

   za 2015 uste ne e pocnat natprevarot na 19 mart ke bide

   Избриши
 10. Pocituvani,

  Dali gi ima nekoj zadacite za treto oddelenie.
  Ako gi ima , mnogu ke bidam blagodaren ako mi gi pusti na dejanov@yahoo.com

  ОдговориИзбриши
 11. Анониман06. март 2015. 10:17

  A dali gi imate zadacite od natprevarot za II odd od 2012,2013,2014 god.A ko gi imate Ve molam postirajte gi

  ОдговориИзбриши
 12. Анониман13. март 2015. 00:57

  kade moze da se najdat zadacite za kengur 2015 za 3 odelenie. ako imate link?

  ОдговориИзбриши
 13. Анониман13. март 2015. 11:15

  Kade moze da se najdat zadacite za 2015-ta za 1 oddelenie??? Ima nekoi zadaci koi se malku komplicirani za prvo oddelenie.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Анониман14. март 2015. 13:04

   Za 2015 ne barajte zadaci.Gi nema odnapred.Za II i III odd. zadacite se isti.

   Избриши
 14. Анониман02. март 2016. 05:47

  dali moze za kengur 2016. Blagodaram.

  ОдговориИзбриши
 15. Анониман04. март 2016. 11:01

  dali moze zadaci za kengur 2016 1 oddelenie.Blagodaram

  ОдговориИзбриши
 16. Анониман04. март 2016. 11:05

  dali moze zadaci za kengur 2016 1 oddelenie,ili nesto priblizno.Blagodaram

  ОдговориИзбриши
 17. Анониман04. март 2016. 13:07

  Не ми е јасно како може истите задачи да бидат за прво, второ и трето одделение...малку не логично нели?

  ОдговориИзбриши
 18. Анониман07. март 2016. 05:59

  На српски за сите години од 2005 наваму ги има на овој линк http://www.dms.rs/DMS/html/kengur/zadaci.html

  ОдговориИзбриши
 19. Задача за 3 одд:
  Давид и Лука замислиле по 1 број. Давид му рекол на Лука: Ако од твојот број го одземеш количникот (9:9)тогаш мојот замислен број ке биде еднаков на твојот.
  А Лука му одговорил: Ако на мојот број се додаде количникот (5:5) тогаш мојот број ке биде 2 пати поголем од твојот број. Кој се замислените броеви на Лука и Давид

  Дали го има некој решението на оваа задача.
  Поздрав

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Давид замислил 0, а Лука го замислил -1

   Избриши
 20. дали ме задачи зљ 1 одделение

  ОдговориИзбриши